Ha meglátjuk az első ősz hajszálat, egy dolog biztosan az eszünkbe jut: a hajszínező sampon. Sokan egyértelműen ajánlják, mások úgy vélik, hogy teljesen felesleges. De hol az igazság?

Ismerd meg a hajad!

A haj egy olyan szőrzet, amely az emberi koponyát védi. Legnagyobb részt keratin alkotja, a többi alkotóelem víz. Az öröklésen túl a környezeti tényezők, a táplálkozás és az életmód is befolyásolja hajunk minőségét, amely egészségi állapotunkra is utalhat. (Wikipédia) A hajszínező sampon egyik nagy előnye, hogy a legtöbbjük keratint tartalmaz, ezzel nem csak a hajunk színét, hanem az egész szerkezetét felfrissíthetjük.

Hajszínező: de minek?

Az első ősz hajszálak megjelenése után kézenfekvő azonnal valami elfedő megoldást keresni. Ha nem akarunk festetni, akkor a hajszínező sampon egy szuper választás lehet. De hogyan is őszülünk? A haj festékanyaga, amelanin a hajhagymákban termelődik. Az őszülést pedig a tirozin mennyiségének csökkenése okozza. Előbb-utóbb mindenkit utolér, de nem mindegy azonban, hogy ez mikor következik be, hiszen senki nem akar a 20-as, 30-as éveikben már az ősz hajszálakkal küzdeni. A hajszínező sampon mégse ebben a korosztályban népszerű, sokkal inkább az egy évtizeddel idősebbeknél. Valószínűleg már nem akarnak rendesen festetni, de annyi ősz hajszáluk még nincs, hogy hagyják teljesen megőszülni magukat. Több oka lehet a korai őszülésnek, ezeket össze is szedtük már, de azon túl, hogy az egészségtelen életmódot, vagy a betegségünket megszüntetjük, van ám segítség az őszülés visszafordítás ára, ami már nem álom többé.

Hajszínező sampon - nem kacsa

Hajszínező sampon tehát egy egyszerű módja annak, hogy felfrissítsük a hajszínünket. A legtöbb sampon akár 4-8 hajmosást is kibír. Külön előny, hogy minden színárnyalatú hajra használható, így nem kell azon aggódnunk, hogy a fekete hajunkban megjelenő ősz hajszálakat hogyan fedjük el. Könnyű felvinni és alkalmazni, mindössze 2-5 percig kell a hajon tartani. Keratin tartalmának köszönhetően a hajszínező sampon regenerálja a haj szerkezetét is. A hajszínező sampon így gyakorlatilag kimosható festék, aminél a hajunkon hagyott idő mennyiségével annak erőssége is állítható. Magyarul ha sokáig marad fenn, akkor sötétebb lesz, ha kevesebb ideig, akkor kevésbé fogja be. Viszont legyünk óvatosak, csak a feltüntetett maximális időig tartsuk a hajunkon az anyagot, hiszen úgymond túladagolhatjuk, és súlyos allergiás reakciót is kiválthat. Létezik már belőle balzsam, pakolás, spray és hab is.

Tipp

A hajszínező samponok között igazán egyedülállók azok a típusok, amelyek aktívan serkentik a melanin termelését a szőrtüszőkben. Ennek köszönhetően hajszálakban termelődő természetes színező képződését is aktiválja. Pont, mint Catalase kapszula, amely segíthet megállítani és visszafordítani a nem kívánt ősz hajszálak elterjedését, valamint megoldás az ősz haj problémájára. Borjúmájból kivont természetes kataláz enzimet tartalmaz. A borjúmáj az egyik legtöbb cinket is tartalmazó étel! (Cink őszülés ellen>>) Ezt elégedett vásárlóink véleményei is bizonyítják. Rendeld meg még most, adj esélyt az őszülés visszafordításának! Vásárlás itt>>